VITAMINA A: Sintetizase no organismo a partir da provitamina A ou betacaroteno, que inxerimos ao comer vexetais ou directamente da vitamina A presente nos alimentos de orixe animal.
VITAMINA C: é un antioxidante natural que se pode asimilar facilmente a partir dos alimentos e contribúe ao crecemento e reparación dos tecidos, favorecendo a asimilación doutras vitaminas e minerais.
VITAMINA D: é o principal regulador da absorción de calcio Presente en produtos lácteos, xemas de ovo, aceites de fígado de peixe, cereais enriquecidos, exposición solar...
VITAMINA K: é esencial para a coagulación do sangue. Presente en verduras de folla verde (espinacas, acelgas, perexil...), vexetais do grupo das crucíferas, peixes, ovos...
B1: (tiamina) é importante no metabolismo dos hidratos de carbono e está comprobado que o consumo de compostos azucrados reduce a súa actividade a nivel do sistema nervioso, polo que debemos reducir a inxestión de doces se temos problemas para durmir.