B2: beneficioso para a pel, os ollos e a síntese de ácidos graxos.Presente en carnes, lácteos, peixes, cereais e vexetais. É sensible á luz e á calor, polo que debe ser tratado e conservado con coidado.
B3: importante para a pel, o sistema nervioso e dixestivo.Atópase en carnes, carnes, produtos lácteos, ovos, cereais, fermentos, legumes...
B6: (piridoxina) está implicada en varios procesos metabólicos como a síntese de serotonina a partir do tiptófano e a formación de vaíñas de mielina neuronais. Atópase no xerme de trigo, carnes de órganos animais, peixes aceitosos, queixos curados, froitos secos, legumes, cereais integrais, lévedo de cervexa...
B12: colabora na síntese de hemoglobina nos glóbulos vermellos e no mantemento do sistema nervioso. A súa orixe céntrase en produtos de orixe animal como peixe, carne, produtos lácteos, ovos e cereais enriquecidos.
ÁCIDO FOLICO: é necesario para a formación de proteínas e hemoglobina. Presente en carnes de órganos, vexetais de folla verde, legumes, lévedo de cervexa e froitos secos. É fundamental para previr problemas no bebé durante o embarazo e adoita administrarse á embarazada para evitar malformacións no feto.